martes, 4 de diciembre de 2018


ELS INVENTS



1- La Roda:
És un dels invents fonamentals en la Història de la humanitat o el símbol de roda (actualment un dels invents més importants), per la seva gran utilitat en l'elaboració de terrissa, i també en el transport terrestre, com a component fonamental de màquines. El coneixement del seu origen es perd en el temps, ja que ningú sap qui la invento1 i les seves múltiples usos han estat essencials en el desenvolupament del progrés humà: sumeris, xinesos, etc.

                           


2-Pólvora:
Creada al segle X, va ser utilitzada per propulsar els projectils de les armes. Avui dia s'usa per a focs artificials.
La pólvora va ser inventada a la Xina quan els taoistes intentaven crear una poció per a la immortalitat. Les forces militars xineses usaven armes basades en pólvora (coets, mosquets, canons) i explosius (granades i diferents tipus de bombes)



                     



3- Bombeta
Joseph Wilson Swan va inventar la bombeta incandescent.
La bombeta és un dels invents més utilitzats per l'home des de la seva creació fins a la data. Segons una llista de la revista Life, és la segona invenció més útil del segle XIX.




4- Calculadora Digital
Blaise Pascal fou l'inventor de la primera calculadora, que funcionava a base de rodes i engranatges, però va ser l'espanyol Leonardo Torres Quevedo qui va crear la primera calculadora digital cap a l'any 1914. Realitzava els càlculs de manera autònoma (alguns d'ells bastant complexos).













5- L'ordinador
Sense dubte un dels invents moderns més importants és l'ordinador. Si bé no hi ha una única persona que realment pugui considerar-se com l'inventor de l'ordinador , hi ha alguns noms rellevants, com el de Charles Babbage, Alan Turing... entre altres. No obstant això, no va ser fins a començaments de 1940 que les primeres computadores modernes van aparèixer. Avui dia, els ordinadors i els sistemes computats són part fonamental en el nostre estil de vida.







































































No hay comentarios:

Publicar un comentario

AUTORS I BIOGRAFIES Mercè Rodoreda: Mercè Rodoreda i Gurguí va néixer a Barcelona el 10 d'octubre de 1908 (Girona).  Va ser fi...